Distribuie:
Firma de Consultanță și realizare site-uri web - magazine online în Focșani
Afaceri, Tips

Despre cursurile de pregătire antreprenorială

Cursurile de pregătire antreprenorială sunt programe educaționale concepute pentru a ajuta oamenii să înțeleagă și să dezvolte abilitățile necesare pentru a începe și a conduce propria afacere.

Aceste cursuri pot acoperi diverse aspecte ale antreprenoriatului, cum ar fi planificarea afacerii, marketingul, gestionarea financiară, leadership-ul și multe altele.

Ele pot fi oferite în diverse formate, cum ar fi cursuri online, workshop-uri în persoană sau programe de instruire personalizate.

Participarea la astfel de cursuri poate fi benefică pentru cei care doresc să își înceapă propria afacere sau să își îmbunătățească abilitățile de antreprenor.

Acreditarea instructorului poate fi un indicator important al calității unui curs, dar nu este întotdeauna un criteriu absolut. În general, un instructor ar trebui să aibă experiență și cunoștințe relevante în domeniul antreprenoriatului pentru a livra conținutul în mod eficient și util pentru participanți.

Iată câteva aspecte pe care le poți lua în considerare atunci când evaluezi calificările instructorului:

 1. Experiența anterioară: Verifică experiența anterioară a instructorului în domeniul antreprenoriatului. Este util să știi dacă au fondat sau au gestionat afaceri proprii sau dacă au experiență de lucru în industria antreprenorială.
 2. Educație și formare: Investighează educația și formarea academică a instructorului în domeniul antreprenoriatului sau în domenii conexe, cum ar fi managementul afacerilor, marketingul sau finanțele.
 3. Reputație și realizări: Caută informații despre reputația și realizările instructorului în domeniul antreprenoriatului. Poți verifica publicațiile lor, prezentările anterioare, aparițiile în media sau recenziile de la alte persoane din industrie.
 4. Recomandări și referințe: Dacă este posibil, caută recomandări și referințe de la alte persoane sau organizații care au lucrat cu instructorul în trecut.

În general, un instructor credibil și competent în domeniul antreprenoriatului va avea o combinație solidă de experiență practică și cunoștințe teoretice pentru a-ți oferi o pregătire antreprenorială de calitate.

Acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Interactiv, fără deplasări, ușor accesibil prin aplicația ZOOM. Cursul care dezvoltă Competența Antreprenorială este o inițiere în lumea antreprenorialului, destinată persoanelor care intenționează să înceapă o afacere sau sunt dornice să învețe cum să transforme o idee într-un business funcțional.

Acest curs oferă o călătorie educativă care începe cu motivarea de a deveni antreprenor și continuă cu analiza ideii de afaceri, culminând cu elaborarea unui plan de afaceri concret.

Prin participarea la curs, veți obține un Certificat de Absolvire.
Acesta nu este un simplu document, ci este o recunoaștere oficială a efortului, seriozității și angajamentului fiecărui participant, fiind acreditat de către
Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.

 • Curs acreditat, cu o durată totală de 60 ore – 20 ore sunt alocate pentru instruire teoretică și 40 ore pentru instruire practică.

  Formarea teoretică se împarte în două faze: sincronă și asincronă. Faza sincronă se desfășoară în timp real prin intermediul platformei ZOOM, împreună cu formatorii și colegii de curs. Această etapă este dedicată transmiterii cunoștințelor de bază, principiilor și teoriilor specifice domeniului de studiu. În cadrul sesiunilor sincron cursanții pot adresa întrebări, pot interveni oricând pentru lămuriri suplimentare. Pe de altă parte, formarea teoretică asincronă are loc pe platforma interactivă de e-learning a Centrului de Formare APSAP. Cursanții au acces zilnic pentru a efectua diverse exerciții și aplicații practice, care au scopul de a consolida informațiile obținute în cadrul sesiunilor sincrone. Interacțiunea pe platforma de e-learning este supervizată de coordonatorii de curs, sub îndrumarea formatorilor. Astfel, componenta teoretică cuprinde atât sesiuni Live interactive, cât și un studiu individual ghidat de platforma de e-learning, bazat pe documentație și resurse didactice disponibile pe platforma de învățare. Se folosesc diverse metode de învățare, precum prezentările interactive, teste grilă, analize de caz și scenarii, pentru a îmbunătăți înțelegerea conceptelor. În ceea ce privește formarea practică, cursul include o serie de aplicații concrete, la finalul cărora fiecare participant trebuie să elaboreze un proiect, urmat de prezentarea acestuia în fața comisiei de evaluare, în cadrul examinării finale.

 • Suport de curs și materiale auxiliare – vă oferim materiale de învățare bine structurate și ușor de urmărit, care acoperă toate aspectele esențiale ale cursului. Acestea sunt concepute de lectori, adaptate și actualizate, pentru a facilita înțelegerea noțiunilor predate. Pe lângă suportul de curs principal, veți avea acces la o varietate de materiale suplimentare, inclusiv studii de caz, legislație sau modele de lucru, care vor îmbogăți experiența dumneavoastră de învățare.
 • Îndrumări din partea formatorilor – lectorii vă vor oferi îndrumări personalizate, sfaturi și clarificări pe tot parcursul programului de curs. Această interacțiune directă, live, vă va ajuta să navigați prin complexitatea subiectului și să vă dezvoltați cunoștințele.
 • Sesiuni de întrebări și răspunsuri – organizăm sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, unde puteți clarifica orice nelămuriri și puteți discuta subiectele cursului cu formatorii și colegii de curs.
 • Flexibilitatea – desfășurându-se online, cursul vă oferă flexibilitatea de a învăța în propriul ritm, din confortul propriei case și de a vă organiza studiul în jurul altor angajamente, precum munca sau familia.
 • Recunoaștere oficială – fiind autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, cursul este recunoscut la nivel național și internațional, ceea ce poate fi un avantaj semnificativ atunci când căutați noi oportunități de angajare sau avansare profesională.
 • Networking și colaborare – deși este online, cursul oferă posibilități de a interacționa cu alți cursanți și cu lectorii, facilitând schimbul de idei și construirea unei rețele profesionale.
 • Costuri reduse – cursul online este mai accesibil din punct de vedere financiar decât cel tradițional, fiind eliminate costurile asociate cu deplasarea.
 • Îmbunătățirea CV-ului – finalizarea unui curs autorizat va adăuga valoare CV-ului dumneavoastră, demonstrând angajatorilor că sunteți dedicat învățării continue și dezvoltării profesionale.
 • Încredere sporită – dobândirea de noi abilități și cunoștințe va crește încrederea în sine și va deschide ușa spre noi provocări și oportunități în carieră.
 • Dezvoltarea competențelor și cunoștințelor – cursul vă permite îmbunătățirea și actualizarea competențelor, sporind astfel performanța și generând noi oportunități în carieră.
 • Modul special pentru pregătirea susținerii examenului de absolvire – pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți pentru examenul final, oferim un modul dedicat pregătirii acestuia. Acesta include sfaturi pentru examen, simulări de teste și strategii de studiu eficiente
Articolul anterior
De ce ne sperie Inteligența Artificială

te-ar putea interesa și….

Sari la conținut